Ηγουμενίτσα Ανκόνα

Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλους τους λάτρεις της Μεσογείου, σε αυτούς που επιθυμούν να ταξιδέψουν, σε όσους έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά τους για χώρες όπως η Ιταλία ή η Ελλάδα, ή απλά σε εκείνους που ήθελαν από καιρό να ανακαλύψουν μια νέα χώρα. Σε περίπτωση που σας αρέσει κάτι από όλα αυτά τότε συνεχίστε να διαβάζετε!
Η Ιταλία και η Ελλάδα είναι δύο ιδανικές χώρες για διακοπές. Οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές, οι ντόπιοι πάντα ανοιχτοί και χαμογελαστοί και η θέα πανέμορφη. Δεν μπορείτε να επιλέξετε ποια από τις δύο να επισκεφθείτε; Μην ανησυχείτε, γιατί όχι και τις δύο;
Τα επιβατηγά πλοία είναι ένα πολύ βολικό μέσο μεταφοράς για αυτό το ταξίδι. Πράγματι, μπορείτε να πάρετε απλά ένα φθηνό καράβι από την Ιταλία στην Ελλάδα ή αντίστροφα. Όπως για παράδειγμα το ταξίδι Ηγουμενίτσα Ανκόνα είναι πολύ βολικό στη συγκεκριμένη περίπτωση. Φθηνά καράβια θα βρείτε κυρίως από τη superfast ferries. Οι άλλες εταιρείες δεν είναι τόσο φθηνές ή δεν έχουν πολύ βολικά δρομολόγια.

igoumenitsa-ancona
Όταν επιλέγετε έναν προορισμό για τα ταξίδια σας, ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της περιοχής. Ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε να αποφύγετε μέρη που γίνεται πόλεμος παραδείγματος χάρη. Ωστόσο, μην αφήνετε τους φίλους και τους συγγενείς σας να σας αποτρέψουν από ένα ταξίδι σε έναν ασφαλή προορισμό που πρόσφατα υπήρξε θύμα κάποιας επίθεσης.
Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, σημειώστε όλες τις σημαντικές πληροφορίες. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και την ιστοσελίδα του προξενείου ή της πρεσβείας σας στη χώρα στην οποία ταξιδεύετε. Είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να μιλήσετε για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια της παραμονής σας. Θα είναι σε θέση να σας βοηθήσουν με τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε.
Μην ξεχνάτε ότι τα ελληνικά νησιά, μαγευτικά μέρη για να περάσετε τις διακοπές σας, είναι επίσης προσιτά με βάρκες. Υπάρχουν απευθείας δρομολόγια από Ιταλία, συγκεκριμένα από Ανκόνα και Μπάρι, για τα ελληνικά νησιά, όπως η Κέρκυρα και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, που είναι ιδανικοί προορισμοί για τις διακοπές σας.
Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας στο εξωτερικό, προσπαθήστε να σχεδιάσετε τουλάχιστον δύο δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνονται στους τουριστικούς οδηγούς ή τα blogs. Αυτά τα μέρη μπορείτε να τα βρείτε διαβάζοντας άρθρα που γράφονται για τους ντόπιους και όχι για τουρίστες σε site που αφορούν αυτούς. Η έξοδος από την τουριστική φούσκα θα κάνει το ταξίδι σας πιο συναρπαστικό και διασκεδαστικό.
Ελπίζω να έχετε μια ασφαλή επιστροφή από τα ταξίδια σας και σας εύχομαι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία!

Advertisements